Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Klauzula informacyjna - przetwarzanie danych w systemie monitoringu wizyjnego Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach

Czcionka:

Klauzula informacyjna - przetwarzanie danych w systemie monitoringu wizyjnego Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach

W związku z działaniem na terenie Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach monitoringu wizyjnego, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych – informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach.
  2. Inspektorem danych osobowych u Administratora jest Anna Cykman, e-mail: anka.cykman@gmail.com.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu ochrony obiektu i mienia biblioteki oraz zapewnienia bezpieczeństwa osób przebywających na jej terenie. Podstawą przetwarzania danych osobowych są: art. 6 ust. 1 lit. c RODO, art. 4 ust. 1 pkt. 1 i art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach § 8 rozporządzenia Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 4 lipca 2012 r. w sprawie narodowego zasobu bibliotecznego, art. 22 ² ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy
  4. Odbiorcą Pani/Pana danych będą wyłącznie instytucje uprawnione do udostępnienia im monitoringu, np.: Policja, Prokuratura, Sąd. Dane nie będą przekazywane do państw trzecich.
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do 31 dni od dnia pozyskania.
  6. Posiada Pani/Pan prawo do dostępu do Pani/Pana danych – nagrań – w uzasadnionych przypadkach.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, zgodnie z art. 77 RODO, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeżeli dane są przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi.
  8. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.
  9. Dyrektor Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach jako administrator danych, wdrożył odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby przetwarzanie odbywało się zgodnie z prawem.

Logo Legimi

 

 

Znajdż nas na Facebooku

tel. 59 861 31 82

Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach
         
          pon. 08:00 - 20:00
         wt.    09:00 - 20:00
         śr.    13:00 - 20:00
         czw.  09:00 - 20:00
         pt.    13:00 - 20:00

Filia w Maszewie Lęborskim
 
         pon. nieczynne
        wt.    8:00 - 18:00
        śr.    8:00 - 18:00
        czw. 8:00 - 18:00
        pt.    8:00 - 18:00

Kalendarz

Lipiec 2021
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1