Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Klauzula informacyjna - przetwarzanie danych w systemie monitoringu wizyjnego Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach

Klauzula informacyjna - przetwarzanie danych w systemie monitoringu wizyjnego Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach

W związku z działaniem na terenie Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach monitoringu wizyjnego, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych – informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach.
  2. Inspektorem danych osobowych u Administratora jest Anna Cykman, e-mail: anka.cykman@gmail.com.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu ochrony obiektu i mienia biblioteki oraz zapewnienia bezpieczeństwa osób przebywających na jej terenie. Podstawą przetwarzania danych osobowych są: art. 6 ust. 1 lit. c RODO, art. 4 ust. 1 pkt. 1 i art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach § 8 rozporządzenia Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 4 lipca 2012 r. w sprawie narodowego zasobu bibliotecznego, art. 22 ² ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy
  4. Odbiorcą Pani/Pana danych będą wyłącznie instytucje uprawnione do udostępnienia im monitoringu, np.: Policja, Prokuratura, Sąd. Dane nie będą przekazywane do państw trzecich.
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do 31 dni od dnia pozyskania.
  6. Posiada Pani/Pan prawo do dostępu do Pani/Pana danych – nagrań – w uzasadnionych przypadkach.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, zgodnie z art. 77 RODO, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeżeli dane są przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi.
  8. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.
  9. Dyrektor Gminnej Biblioteki Publicznej w Cewicach jako administrator danych, wdrożył odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby przetwarzanie odbywało się zgodnie z prawem.

Katalog Online

 

Logo Legimi

 

Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach
ul. Osiedle Na Wzgórzu 2
84-312 Cewice
 
tel. 59 8 613 182
kom. 512 532 405
 

Znajdż nas na Facebooku Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach

 

Godziny otwarcia:

pon.   14:00 - 18:00

wt.      09:00 - 18:00

śr.       09:00 - 18:00

czw.    09:00 - 18:00

pt.      09:00 - 18:00

 

Biblioteka czynna w następujące soboty w godz. 10:00 – 14:00

13.01.2024     20.01.2024

10.02.2024     17.02.2024

16.03.2024     23.03.2024

06.04.2024     13.04.2024

11.05.2024     18.05.2024

08.06.2024     22.06.2024

20.07.2024     27.07.2024



Gminna Biblioteka Publiczna w Cewicach
- Filia w Maszewie Lęborskim
ul. Drewniana 35
84-315 Maszewo Lęborskie
 
tel. 504 008 418
 
Znajdż nas na Facebooku filia biblioteki w Maszewie Lęborskim
 
Godziny otwarcia:
 

pon.   nieczynne

wt.      07:30 - 17:30

śr.        07:30 - 17:30

czw.     07:30 - 17:30

pt.       07:30 - 17:30

Kalendarz

Lista wydarzeń w miesiącu Lipiec 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.